Ahhoz, hogy tudjuk, merre tartunk, mit akarunk,
tudnunk kell, hogy kik vagyunk és honnan jövünk.
FELIRATKOZÁS AZ RSS-HIRCSATORNÁRA
FELIRATKOZÁS AZ RSS-KOMMENTLISTÁRA

Történelemtanitás

online történelemdidaktikai folyóirat.

Betűméret növeléseEredeti betűméretBetűméret csökkentése

A hivatkozási azonosító azt a célt szolgálja, hogy a folyóiratban megjelenő írásokat azok szerzőik könnyebben regisztrálhassák a különböző publikációs adatbázisokban.

  Kialakítására azért került sor, mert a Történelemtanítás cikkeit – minthogy a folyóirat kizárólag online módon jelenik meg – nem lehet oldalszámokkal beazonosítani. A cikkek elején megjelenő hatjegyű kód tartalmazza, hogy az adott cikk melyik évfolyam hányadik számában jelent meg, illetve azt, hogy az adott számon belül hol található. A kód egyébként megjelenik a cikkek URL-címének végén is.

   A hivatkozási azonosító rendszerének kialakítsa során kikértük a Magyar Tudományos Akadémia – Köztestületi Publikációs Adattár (MTA KPA) munkatársainak szakmai véleményét. Ennek eredményeként az MTA KPA követelményeinek is megfelelő rendszert tudtunk létrehozni.

    Kérjük, hogy ha ennek ellenére problémák lépnének fel a publikációk adatbázisba történő felvitelével kapcsolatban, felénk és az adatbázist kezelő szervezet felé is jelezzék!    Észrevételét itt is megírhatja!

    .