Ahhoz, hogy tudjuk, merre tartunk, mit akarunk,
tudnunk kell, hogy kik vagyunk és honnan jövünk.
FELIRATKOZÁS AZ RSS-HIRCSATORNÁRA
FELIRATKOZÁS AZ RSS-KOMMENTLISTÁRA

Történelemtanitás

online történelemdidaktikai folyóirat

Betűméret növeléseEredeti betűméretBetűméret csökkentése

(hivatkozási azonosító: 12-02-14)
 
 

Kedves Tanár Kollégák!

 

A Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület az idei tanévben is meghirdeti középiskolás csapatok részére a következő versenyeket.

 

Örökségünk ’48, 2021–2022

Szeretnétek olyan versenyen részt venni, melyen játékos feladatokkal bővíthetitek tudásotokat az 1848/49-es forradalomról és a szabadságharcról? Tudjátok, ki volt a legnagyobb magyar? Kik voltak a nemzetőrök? Melyik csatában győzött Klapka serege? Ki volt a haza bölcse?  Ha igen, azért, ha nem – de szeretnétek megtudni –, akkor éppen azért van itt a helyetek a versenyen. Nevezzetek be, és próbáljátok ki magatokat! A verseny által felölelt történelmi időszak: 1825–1850.

 

Magyarország az én hazám, 2021–2022

Szeretnétek olyan versenyen részt venni, melyen játékos feladatokkal bővíthetitek tudásotokat Magyarországról? Tudjátok, hol van a kilenclyukú híd? Kik voltak a kunok? Melyik folyónkat nevezik „szőkének”? Ki volt az egri remete? Melyik városban tanult Nyilas Misi? Ha igen, azért, ha nem – de szeretnétek megtudni –, akkor éppen azért van itt a helyetek a versenyen. Nevezzetek be, és próbáljátok ki magatokat! A verseny témája 2021/22-es tanévben Észak-Magyarország és az Alföld.

 

Magyarok Európában, 2021–2022

Szeretnétek olyan versenyen részt venni, melyen játékos feladatokkal bővíthetitek tudásotokat. Szeretitek a sportot, büszkék vagytok sportsikereinkre? Tudjátok melyik olimpiai számban szerepeltünk a legjobban? Ki Egerszegi Krisztina? Kik a legjobb kardvívók? Ha igen, azért, ha nem – de szeretnétek megtudni –, akkor éppen azért van itt a helyetek a versenyen. Nevezzetek be, és próbáljátok ki magatokat! A vetélkedő 2021–2022-es évben kiemelt témánk a rendszerváltás utáni magyar sportsikerek.

 

„Erdélyország”, 2021–2022

Szeretnétek olyan versenyen részt venni, melyen játékos feladatokkal bővíthetitek tudásotokat Erdély csodálatos tájairól, híres embereiről? Tudjátok, hol áll Mátyás király híres lovas szobra? Kik a székelyek? Melyik csatában győzött Bem József serege? Ki volt Bethlen Gábor? Ha igen, azért ha – de szeretnétek megtudni –, akkor éppen azért jelentkezz! A verseny témája a 2021–2022-es tanévben: Erdély legismertebb történelmi nevezetességi, természeti kincsei és kulturális öröksége.

 

A versenyben külön kategóriában versenyeznek a szakiskolások, a technikusok és a gimnazisták. 3 fős csapatok jelentkezésest várjuk.

A részletes versenyfelhívások https://www.szakesuli.hu/kozismereti-versenyek-2021-2022/ oldalon érhetők el, jelentkezni 2021. október 15-ig lehet.

 

Mindenkit várunk szeretettel!

 

Szucsik Ágnes elnök

 

Ugrás a cikk elejére